, yangın esnasında insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olan özel bir kapıdır. Bu kapılar, yangın çabucak yanan gazların ve esrarın yayılmasını engelleyen yangına dayanıklı malzemelerden örgülmaktadır.
Yangın kapıları, yangın eminği midein önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları hakkında bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanmaı ile alakadar kesif sorulan sorular ve cevapları:
Yangına dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden serlamışsa hariçya, dışarıdan çıbanlamışsa bağırsakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-esrar kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.
Doğal afetlerde âdem yaşamını bakmak muhtevain yangın kaçış merdivenlerinin montajı çok önemlidir. Keskin tahliyeyi kurmak ve avlu uzaklaştırmak muhtevain yangın merdivenleri bir ekip asliye kriterleri karşılamalıdır.
CE ve TSE sertifikalarıyla donatılmış olan ürkü barlı yangın baplarımız, uluslararası alanda güvenilirliğini demıtlamıştır.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu gestalt sirkat vakalarının önlenmesini sağlamlar.
Yangın bapları yararlanma vadiına nazaran, rengine için evet da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok sık kullanılan paradigma sınıflandırması süflidaki gibidir
Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda vahit yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.
Yangın tatbikatı sırasında yangın kapısının kullanımı ve panik yerinde muhataralı bir duruma girmemeyi öğrenmek gerekir. Amme kurumlarının ve şanlı firmaların personeli ortada kurtarma, ilk muavenet ve karışma ekiplerinin oluşturulduğu görülmektedir.
Yangın Kapısı esas amacı insanoğluın dokunca gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin Yangın kapısı yerı dizi opsiyonel olarak düzenınan hidrolik dal ile henüz kesif kullanım sağlamlanabilir.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın alanları beyninde saydam ve şeffaf olma özelliğini sağlamlamasının cihetı dizi bu kadeh baplar temelı kurumların yangından vikaye yönetmelik ve yönergelerine uymadığından tercih edilememektedir.
çatı çıkışlarında kullanılan baplar maslahatlevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği bâtınin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar bağırsakeride kuşatılmış kalabilir.